YaraVita® AGRIPOTASH™
The liquid formulation makes it easy to measure, pour and mix the product in the spray tank.
The product is specifically formulated to provide maximum crop safety.
A broad tankmixability makes it easy to co-apply the products with agrochemicals, saving both time and money. Just as important, free access to Tankmix information online or via smart phones makes it quick and easy to check whether products can be co-applied.
Alfalfa: 5 l/ha applied two to three weeks prior to cutting. Water rate: 200 l/ha. Luzerne : Application de 5 l/ha deux à trois semaines avant la coupe. Volume d'eau : 200 l/ha.
Apricots: Three applications of 3 to 5 l/ha from stone hardening with repeat applications at 10 to 14 day intervals. Also, 5 l/ha post-harvest before leaf fall. Water rate: 500 to 1,000 l/ha. Abricots : Trois applications de 3 à 5 l/ha dès la lignification du noyau en répétant les applications à des intervalles de 10 à 14 jours. Aussi, application de 5 l/ha après la récolte et avant la chute des feuilles. Volume d'eau : 500 à 1 000 l/ha.
Beans: 5 l/ha before flowering. Water rate: 30 to 200 l/ha. Haricots : Application de 5 l/ha avant la floraison. Volume d'eau : 30 à 200 l/ha.
Blackcurrants: 5 l/ha at start of flowering. Water rate: 200 to 500 l/ha. Cassis: 5 l/ha au stade début floraison. Volume d'eau: 200-500 l/ha.
Brassicas: 5 l/ha at the 4 to 6 leaf stage. Repeat as required for moderate to severe deficiency at 7 to 14 day intervals. Water rate: 200 l/ha. Crucifères : Application de 5 l/ha au stade 4-6 feuilles. Répéter au besoin en cas de déficience modérée à sévère à des intervalles de 7 à 14 jours. Volume d'eau : 200 l/ha.
Carrots: 5 l/ha when crop is 15 cm tall. Repeat if necessary at 10 to 14 day intervals. Water rate: 200 l/ha. Carottes : Application de 5 l/ha lorsque la culture mesure 15 cm. Répéter au besoin à des intervalles de 10 à 14 jours. Volume d'eau : 200 l/ha.
Cereals (Wheat, Barley, Oats, Canaryseed): 5 l/ha from early tillering to 2nd node detectable (Zadok's G.S. 21 to 32). Water rate: 50 to 200 l/ha. Céréales: 5 l/ha à partir de début du tallage jusqu' au stade deuxième noeud (Zadok's G.S. 21 to 32). Volume d'eau: 50 to 200 l/ha.
Cherry: Three applications of 3 to 5 l/ha from stone hardening with repeat applications at 10 to 14 day intervals. Also, 5 l/ha post-harvest before leaf fall. Water rate: 500 to 1,000 l/ha. Cerise : Trois applications de 3 à 5 l/ha dès la lignification du noyau en répétant les applications à des intervalles de 10 à 14 jours. Aussi, application de 5 l/ha après la récolte et avant la chute des feuilles. Volume d'eau : 500 à 1 000 l/ha.
Chick Peas: 1.2 to 5 l/ha before flowering. Water rate: 30 to 200 l/ha. Pois chiches: Application de 1.2 - 5 l/ha avant la floraison. Volume d'eau: 30 à 200 l/ha.
Fertigation: Use at a dilution of 0.05% v/v (0.5 litres per 1000 litres of water).This will produce a solution containing 250 mg/l potash. Alternatively: 45 to 65 l/ha (or 325 to 700 ml / cubic metre of water).Repeat the application at 7 to 14 day intervals as necessary. Alternatively: Use at 2 to 3 litres per 1000 metres squared. Repeat at 7 to 14 day intervals as necessary.
Ginseng: 5 l/ha at early spring regrowth. Water rate: 500 l/ha. Ginseng : Application de 5 l/ha à la repousse hâtive du printemps. Volume d'eau : 500 l/ha.
Vines: 3 to 5 l/ha as soon as there is sufficient new season leaf growth to intercept a spray with up to two repeat applications at 10 to 14 day intervals prior to flowering and/or (on wine grapes only) 3 to 5 l/ha at fruit set, pea-sized berries and first colour softening/one month before harvest. Water rate: 200 to 500 l/ha. Vignes: 3 à 5 l/ha à partir du stade feuilles étalées et à intervalle de 10-14 jours (2 apports avant floraison) et/ou (Raisins de cuve seulement) 3 à 5 l/ha aux stades nouaison, fermeture de la grappe, début véraison et 1 mois avant vendange. Volume d'eau: 200 à 500 l/ha.
Turf: 10 l/ha as soon as growth commences in the spring. In the case of moderate to severe deficiency, repeat applications at 14 day intervals. Water rate: 500 to 1,000 l/ha. Gazon : Application de 10 l/ha dès le début de la croissance au printemps. En cas de déficience modérée à sévère, répéter l’application à des intervalles de 14 jours. Volume d'eau : 500 à 1 000 l/ha.
Grass (Silage/Hay): 5 to 10 l/ha when crop is 15 cm tall. In the case of moderate to severe deficiency, repeat applications at 14 day intervals up to 14 days before harvest. Water rate: 200 l/ha. Graminées (ensilage/foin) : Application de 5 à 10 l/ha lorsque la culture mesure 15 cm. En cas de déficience modérée à sévère, répéter l’application à des intervalles de 14 jours jusqu’à 14 jours avant la récolte. Volume d'eau : 200 l/ha.
Lentil: 1.2 to 5 l/ha before flowering. Water rate: 50 to 200 l/ha. Lentille : Application de 1.2 - 5 l/ha avant la floraison. Volume d'eau : 50 à 200 l/ha.
Lettuce (field grown): 5 l/ha 14 to 20 days after the 4 to 6 leaf stage. Repeat if necessary at 10 day intervals. Note: Final application to be made at least one month before harvest. Water rate: 500 l/ha. Laitue (culture de plein champ) : Application de 5 l/ha de 14 à 20 jours après le stade 4-6 feuilles. Répéter au besoin à des intervalles de 10 jours. Remarque : L’application finale doit être faite au moins un mois avant la récolte. Volume d'eau : 500 l/ha.
Onions: 5 l/ha when sufficient leaf area to intercept spray. Water rate: 200 to 500 l/ha. Oignons : Application de 5 l/ha lorsqu’il y a suffisamment de feuilles pour intercepter le jet du vaporisateur. Volume d'eau : 200 à 500 l/ha.
Peaches: Three applications of 3 to 5 l/ha from stone hardening with repeat applications at 10-14 day intervals. Also, 5 l/ha post-harvest before leaf fall. Water rate: 500 to 1,000 l/ha. Pêcher: 3 applications de 3-5 l /ha à partir du stade durcissement du noyau répétées à 10-14 jours d'intervalle. Aussi, 5 l/ha après cueillette avant la chute des feuilles. Volume d'eau: 500 to 1.000 l/ha.
Pears: 5 l/ha at bud burst and also post-harvest before leaf fall. Water rate: 500 l/ha. Poires : Application de 5 l/ha au débourrement et aussi après la récolte, avant la chute des feuilles. Volume d'eau : 500 l/ha.
Peas: 5 l/ha before flowering. Water rate: 50 to 200 l/ha. Pois : Application de 5 l/ha avant la floraison. Volume d'eau : 50 à 200 l/ha.
Peppers (field grown): Apply 3 to 5 l/ha at 10 day intervals from setting of first fruit/first fruit development. Water rate: 500 l/ha. Poivrons (culture de plein champ) : Application de 3 à 5 l/ha à des intervalles de 10 jours à partir de l’éclosion du premier fruit ou du développement du premier fruit. Volume d'eau : 500 l/ha.
Raspberry (field grown): 5 l/ha at green bud. Water rate: 200 to 500 l/ha. Framboisier: 5 l/ha au stade boutons verts. Volume d'eau: 200-500 l/ha.
Strawberry (field grown): 5 l/ha at green bud. Water rate: 200 to 500 l/ha. Fraisiers (de plein champ): 5 l/ha au stade boutons verts. Volume d'eau: 200 à 500 l/ha.
Sugar beet: 5 to 10 l/ha from 16 leaf stage onwards. For moderate to severe deficiency, repeat applications at 10 to 14 day intervals. Water rate: 200 to 400 l/ha. Betteraves: 5 à 10 l/ha partir du stade 16 feuilles. En cas de carence moyenne ou sévère, répéter l'application à 10-14 jours d'intervalle. Volume d'eau: 200 à 400 l/ha.
Tobacco: Three applications of 3 to 5 l/ha two to three weeks after transplanting (3 to 4 leaf stage) with 10 days between applications. Water rate: 30 to 400 l/ha. Tabac : Trois applications de 3 à 5 l/ha de deux à trois semaines après la transplantation (stade 3-4 feuilles) avec des intervalles de 10 jours entre les applications. Volume d'eau : 30 à 400 l/ha.
Tomatoes (field grown): 3 l/ha applied at fruit set on first truss and repeated at 10 day intervals. Water rate: 30 to 500 l/ha. Tomates (culture de plein champ) : Application de 3 l/ha à l’éclosion des fruits sur la première grappe et répéter à des intervalles de 10 jours. Volume d'eau : 30 à 500 l/ha.
Alfalfa: 5 l/ha applied two to three weeks prior to cutting. Water rate: 200 l/ha. Luzerne : Application de 5 l/ha deux à trois semaines avant la coupe. Volume d'eau : 200 l/ha.
Apricots: Three applications of 3 to 5 l/ha from stone hardening with repeat applications at 10 to 14 day intervals. Also, 5 l/ha post-harvest before leaf fall. Water rate: 500 to 1,000 l/ha. Abricots : Trois applications de 3 à 5 l/ha dès la lignification du noyau en répétant les applications à des intervalles de 10 à 14 jours. Aussi, application de 5 l/ha après la récolte et avant la chute des feuilles. Volume d'eau : 500 à 1 000 l/ha.
Beans: 5 l/ha before flowering. Water rate: 30 to 200 l/ha. Haricots : Application de 5 l/ha avant la floraison. Volume d'eau : 30 à 200 l/ha.
Blackcurrants: 5 l/ha at start of flowering. Water rate: 200 to 500 l/ha. Cassis: 5 l/ha au stade début floraison. Volume d'eau: 200-500 l/ha.
Brassicas: 5 l/ha at the 4 to 6 leaf stage. Repeat as required for moderate to severe deficiency at 7 to 14 day intervals. Water rate: 200 l/ha. Crucifères : Application de 5 l/ha au stade 4-6 feuilles. Répéter au besoin en cas de déficience modérée à sévère à des intervalles de 7 à 14 jours. Volume d'eau : 200 l/ha.
Carrots: 5 l/ha when crop is 15 cm tall. Repeat if necessary at 10 to 14 day intervals. Water rate: 200 l/ha. Carottes : Application de 5 l/ha lorsque la culture mesure 15 cm. Répéter au besoin à des intervalles de 10 à 14 jours. Volume d'eau : 200 l/ha.
Cereals (Wheat, Barley, Oats, Canaryseed): 5 l/ha from early tillering to 2nd node detectable (Zadok's G.S. 21 to 32). Water rate: 50 to 200 l/ha. Céréales: 5 l/ha à partir de début du tallage jusqu' au stade deuxième noeud (Zadok's G.S. 21 to 32). Volume d'eau: 50 to 200 l/ha.
Cherry: Three applications of 3 to 5 l/ha from stone hardening with repeat applications at 10 to 14 day intervals. Also, 5 l/ha post-harvest before leaf fall. Water rate: 500 to 1,000 l/ha. Cerise : Trois applications de 3 à 5 l/ha dès la lignification du noyau en répétant les applications à des intervalles de 10 à 14 jours. Aussi, application de 5 l/ha après la récolte et avant la chute des feuilles. Volume d'eau : 500 à 1 000 l/ha.
Chick Peas: 1.2 to 5 l/ha before flowering. Water rate: 30 to 200 l/ha. Pois chiches: Application de 1.2 - 5 l/ha avant la floraison. Volume d'eau: 30 à 200 l/ha.
Fertigation: Use at a dilution of 0.05% v/v (0.5 litres per 1000 litres of water).This will produce a solution containing 250 mg/l potash. Alternatively: 45 to 65 l/ha (or 325 to 700 ml / cubic metre of water).Repeat the application at 7 to 14 day intervals as necessary. Alternatively: Use at 2 to 3 litres per 1000 metres squared. Repeat at 7 to 14 day intervals as necessary.
Ginseng: 5 l/ha at early spring regrowth. Water rate: 500 l/ha. Ginseng : Application de 5 l/ha à la repousse hâtive du printemps. Volume d'eau : 500 l/ha.
Vines: 3 to 5 l/ha as soon as there is sufficient new season leaf growth to intercept a spray with up to two repeat applications at 10 to 14 day intervals prior to flowering and/or (on wine grapes only) 3 to 5 l/ha at fruit set, pea-sized berries and first colour softening/one month before harvest. Water rate: 200 to 500 l/ha. Vignes: 3 à 5 l/ha à partir du stade feuilles étalées et à intervalle de 10-14 jours (2 apports avant floraison) et/ou (Raisins de cuve seulement) 3 à 5 l/ha aux stades nouaison, fermeture de la grappe, début véraison et 1 mois avant vendange. Volume d'eau: 200 à 500 l/ha.
Turf: 10 l/ha as soon as growth commences in the spring. In the case of moderate to severe deficiency, repeat applications at 14 day intervals. Water rate: 500 to 1,000 l/ha. Gazon : Application de 10 l/ha dès le début de la croissance au printemps. En cas de déficience modérée à sévère, répéter l’application à des intervalles de 14 jours. Volume d'eau : 500 à 1 000 l/ha.
Grass (Silage/Hay): 5 to 10 l/ha when crop is 15 cm tall. In the case of moderate to severe deficiency, repeat applications at 14 day intervals up to 14 days before harvest. Water rate: 200 l/ha. Graminées (ensilage/foin) : Application de 5 à 10 l/ha lorsque la culture mesure 15 cm. En cas de déficience modérée à sévère, répéter l’application à des intervalles de 14 jours jusqu’à 14 jours avant la récolte. Volume d'eau : 200 l/ha.
Lentil: 1.2 to 5 l/ha before flowering. Water rate: 50 to 200 l/ha. Lentille : Application de 1.2 - 5 l/ha avant la floraison. Volume d'eau : 50 à 200 l/ha.
Lettuce (field grown): 5 l/ha 14 to 20 days after the 4 to 6 leaf stage. Repeat if necessary at 10 day intervals. Note: Final application to be made at least one month before harvest. Water rate: 500 l/ha. Laitue (culture de plein champ) : Application de 5 l/ha de 14 à 20 jours après le stade 4-6 feuilles. Répéter au besoin à des intervalles de 10 jours. Remarque : L’application finale doit être faite au moins un mois avant la récolte. Volume d'eau : 500 l/ha.
Onions: 5 l/ha when sufficient leaf area to intercept spray. Water rate: 200 to 500 l/ha. Oignons : Application de 5 l/ha lorsqu’il y a suffisamment de feuilles pour intercepter le jet du vaporisateur. Volume d'eau : 200 à 500 l/ha.
Peaches: Three applications of 3 to 5 l/ha from stone hardening with repeat applications at 10-14 day intervals. Also, 5 l/ha post-harvest before leaf fall. Water rate: 500 to 1,000 l/ha. Pêcher: 3 applications de 3-5 l /ha à partir du stade durcissement du noyau répétées à 10-14 jours d'intervalle. Aussi, 5 l/ha après cueillette avant la chute des feuilles. Volume d'eau: 500 to 1.000 l/ha.
Pears: 5 l/ha at bud burst and also post-harvest before leaf fall. Water rate: 500 l/ha. Poires : Application de 5 l/ha au débourrement et aussi après la récolte, avant la chute des feuilles. Volume d'eau : 500 l/ha.
Peas: 5 l/ha before flowering. Water rate: 50 to 200 l/ha. Pois : Application de 5 l/ha avant la floraison. Volume d'eau : 50 à 200 l/ha.
Peppers (field grown): Apply 3 to 5 l/ha at 10 day intervals from setting of first fruit/first fruit development. Water rate: 500 l/ha. Poivrons (culture de plein champ) : Application de 3 à 5 l/ha à des intervalles de 10 jours à partir de l’éclosion du premier fruit ou du développement du premier fruit. Volume d'eau : 500 l/ha.
Raspberry (field grown): 5 l/ha at green bud. Water rate: 200 to 500 l/ha. Framboisier: 5 l/ha au stade boutons verts. Volume d'eau: 200-500 l/ha.
Strawberry (field grown): 5 l/ha at green bud. Water rate: 200 to 500 l/ha. Fraisiers (de plein champ): 5 l/ha au stade boutons verts. Volume d'eau: 200 à 500 l/ha.
Sugar beet: 5 to 10 l/ha from 16 leaf stage onwards. For moderate to severe deficiency, repeat applications at 10 to 14 day intervals. Water rate: 200 to 400 l/ha. Betteraves: 5 à 10 l/ha partir du stade 16 feuilles. En cas de carence moyenne ou sévère, répéter l'application à 10-14 jours d'intervalle. Volume d'eau: 200 à 400 l/ha.
Tobacco: Three applications of 3 to 5 l/ha two to three weeks after transplanting (3 to 4 leaf stage) with 10 days between applications. Water rate: 30 to 400 l/ha. Tabac : Trois applications de 3 à 5 l/ha de deux à trois semaines après la transplantation (stade 3-4 feuilles) avec des intervalles de 10 jours entre les applications. Volume d'eau : 30 à 400 l/ha.
Tomatoes (field grown): 3 l/ha applied at fruit set on first truss and repeated at 10 day intervals. Water rate: 30 to 500 l/ha. Tomates (culture de plein champ) : Application de 3 l/ha à l’éclosion des fruits sur la première grappe et répéter à des intervalles de 10 jours. Volume d'eau : 30 à 500 l/ha.